dijous, 4 d’octubre del 2007

LA MEMÒRIA DEL SILENCI

El proper mes de novembre sortirà publicada la novel·la, de la que sóc autor, “LA MEMÒRIA DEL SILENCI”, i de la qual us aniré informant puntualment. Mentre, i perquè podeu copsar-ne el contingut, n’acompanyo la ressenya. No cal dir que agrairé els comentaris que qualsevol de vosaltres, lectors d’aquest bloc, hi vulgueu fer. Totes les aportacions seran ben rebudes. D’antuvi, moltes gràcies.


LA MEMÒRIA DEL SILENCI

RESSENYA

En una acció de ritme trepidant, La memòria del silenci, ens narra els avatars polítics i socials de l’Espanya de finals del 1974 i principis del 1975, just abans de la mort d’en Franco, a través d’una història de ficció que podria ser real.

Seguint la investigació de l’Oriol Batlles, un advocat militant del PSUC, sobre la mort d’un recluta en estranyes circumstàncies, desfilen davant dels ulls del lector totes les sigles i institucions que en aquells anys van ser part important de la nostra història: el PSUC, l’Exèrcit, l’IMEC, el SIM, la Junta Democràtica, la UMD, etc. I en el fons de tot aquest entramat, una història d’amor i de compromís social que l’autor adorna amb llocs comuns propis de l’època, com el pòster de Che Guevara, les cançons de Leonard Cohen o les pel·lícules de Bergman.

Al final, tot porta a un desenllaç sorprenent i inesperat, que de ben segur a ningú deixarà indiferent.


La memòria del silenci, és doncs, una novel·la d’obligada lectura per a tots aquells que “fa un temps érem més joves i crèiem en més coses"

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo hem vaig llegir la versió castellana. Bon llibre. Tinc ganes de llegir-me aquesta en català, ja que, segons he llegit, està "remasteritzada" (com els DVD's...). Molta sort amb aquesta nova publicació.

1, 2, 3 ai ves quina cosa!!!

Anònim ha dit...

Amic Ramon,
Gràcies a la teva amabilitat he tingut la oportunitat de llegir l'original de la novel.la. Com ja et vaig dir i et reitero ara, em va agradar moltissim, tant pel fet de recordar "aquells temps", com per la propia història i el ritme de la narració, que t'atrapa des de bon començament i que fa dificil que no la llegeixis tota d'una tirada. Em sembla que això es el millor que li pot pasar a una novel.la. Felicitats, doncs, i molta sort.

Anònim ha dit...

Et desitgem molta sort amb aquest llibre, ja saps que jo vaig llegir l'original en primícia i àdhuc estic esperant la continuació perquè a aquest llibre no li aniria malament una segona part et vull encoratjar que la comencis com et vaig encoratjar que acabessis el primer. Serà tot un èxit endavant!

Anònim ha dit...

Pel poc que he pogut llegir no dubto que aquest llibre serà un gran èxit.
De tota manera, espero que tinguis sort amb la distribució, ja que gent que està dins aquest món, m'ha comentat que sol ser molt deficient.
Et desitjo la sort que et mereixes.
Salutacions

Jordi Ferran

Anònim ha dit...

Doncs jo només he llegit el que diu la resenya del bloc, però m'ha despertat la curiositat. Així que avisan's quan sigui a les llibreries.

Anònim ha dit...

Tinc ganes de llegir-lo. Quan sortirà?

Anònim ha dit...

Gracies a tots, amics, per les mostres d'ànim. La setmana que ve el llibre entra a imprenta, així que en un perell o tres de setmanes espero que ja estigui a les llibreries.

Anònim ha dit...

Ahir el llibre ja va sortir de l'imprenta i ja el tinc a les meves mans. SZembla que la propera setmana ja serà a les llibreries.

La primera presentació publica serà el proper dimecres dia 28 de novembre a les 8 del vespre al Casino de Granollers.

Gràcies a tots per les vostres mostres de suport.